Van Administratie tot jaarrekening en verder

Wij bieden ondersteuning op verschillende wijze omdat elke onderneming weer anders is en elke administratie specifieke aandacht nodig heeft. In samenwerking met de cliënt komen we tot een werkwijze die het beste aansluit bij de wensen van de cliënt en tegelijkertijd efficiënt is en optimaal inzicht biedt.

Het merendeel van onze cliënten werkt zelf met behulp van een bepaald boekhoudpakket de administratie periodiek bij. De administratie kan op verschillende wijze bij ons worden aangeleverd ter controle of om aangiften en/of verslagen te maken. Hier zijn altijd goede afspraken over te maken die het beste bij de cliënt passen.

Er zijn ook ondernemers die de administratie bij ons aanleveren zodat wij de administratie verwerken en de cliënt zo een zorg uit handen wordt genomen door periodiek ( per maand of per kwartaal ) de financiële administratie bij te werken en er zo zorg voor te dragen dat de administratie up-to-date is en de cliënt ook financieel de vinger bij de pols kan houden. En daar praten we graag met u over door.

Elk jaar dient met een jaarrekening te worden afgesloten omdat ten eerste de ondernemer zelf moet beschikken over uitgebreide informatie over zijn of haar onderneming digitaal of op papier. Maar ook andere partijen zoals belastingdienst, banken en kredietverzekeraars willen graag informatie van de ondernemer in de vorm van een jaarrekening hebben.

Met het verzorgen van de jaarrekening zijn we echter niet klaar. Vanuit de jaarrekening kunnen conclusies getrokken worden en de lijn naar de toekomst worden getrokken met de zetten die daarvoor gedaan moeten worden.