Diensten

Door al onze diensten heen loopt het aspect van advisering om samen met onze cliënten tot de juiste zetten te komen in het dynamische ondernemersland. Of het nu over uw administratie gaat, (tussentijdse) rapportages, investeringen, samenwerkingsvormen of fiscale aangiften. Wij proberen altijd met de cliënt mee te denken en gevraagd en ongevraagd van advies te dienen. Dit betekent een klantgerichte benadering met altijd het oog gericht op uw organisatie als een meedenkende partner op het ondernemersschaakbord. Vrijwel altijd is er wel antwoord op uw vragen binnen ons kantoor of netwerk. Dus niet alleen boekhouden, maar actief aan uw zijde staan.

Veel kleinere ondernemers zijn cliënt bij een (groot) accountantskantoor en weten niet dat ze meestal (veel)meer betalen dan nodig is. Een accountant is voor meer dan 90% van de MKB ondernemingen ook in het geheel niet verplicht en zo betalen MKB-ers dan ook al snel te veel! Een verplichting is er alleen bij grotere ondernemingen die voldoen aan twee van de drie volgende kenmerken:

  • een omzet van meer dan 12 miljoen euro
  • een balanstotaal van meer dan 6 miljoen euro
  • meer dan 50 medewerkers

Door de wettelijke controletaak bij grotere ondernemingen moet de accountant zijn organisatie zodanig duur inrichten dat de kleinere cliënt, waar geen accountantscontrole nodig is, gewoon duurder uit is dan bij een goede boekhouder of administratie- en belastingdeskundige.

Ook wij hebben ondernemers die controleplichtig zijn, maar dan wordt de controle door ons geregeld via een accountant en adviseren wij de de ondernemer ook over de keuze en de opdracht aan de accountant om geen onnodig dure werkzaamheden te laten verrichten.